Kavalkaden



























Plugg, plugg...sen PAAAARTAY!

Senaste veckan har det varit rätt fullt upp i skolan. Papers, exams, you name it. Så vad passar bättre än att distrahera sig med lite utgång! Ena kvällen spenderades på Posh och den andra på Cipriani & Greenhouse. Från sunk bar till creme de la creme....Ultimat! I och med att bilduppläggningsfunktionen inte samarbetar just nu får bildkavalkaden förgylla ett senare inlägg. Till dess, ett litet fabulous videoklipp från Cipriani!



Hippie 2009

Såg dessa pantalonger på Cheap Monday A/W 2009 visning.
Ge mig nu!!! So fabulous I could die!


Ett litet citat

"She's not a cunt..she's a cuntilious maximus"

Color touch-up at Joseph Martin

Idag är det måndag. Men inte vilken måndag som helst, utan Martin Luther King day. Dvs, no classes :)
Så istället poppade jag iväg till Joseph Martin Salon och färgade utväxten, en liten touch-up som det så fint heter. Förut låg salongen på Madison Ave men nu har dom flyttat till 57 st mellan Park och Lex. En suverän location! Min roomie William jobbar ju där, så det innebär en major discount. I love living with hair colorists!



Salongen ligger i samma byggnad som NY Racquet Club





Asfräsch ny salong!







William's working his magic.





Going dark!

Lördagsfrost

Det är snöfrost på fönsterkammaren. Alltså på insidan. It is freeeezing out there. Poppade iväg till NY-bibblan för att göra lite research för min paper som ska in om två veckor. Hittade två riktigt bra journals som jag definitivt kan använda. Jag älskar att vara i NY public library. Det känns som att hela världens litteratur och fakta finns samlad just där. Man får sådan inspiration och sån skrivarlust. Love it!

Nu sitter jag hemma i rummet och har läst igenom materialet jag hittade och äter lunch. Det blev take-away på Indiska haket på Columbus ave. Ett block ifrån lyan. Min paradrätt där är Chicken Korma och garlic naan bröd. Passar perfekt och gotta sig med i detta klimat. Frågan är om man orkar börja skriva abstract eller om man skulle strötitta på någon av eftermiddagsfilmerna på tv eller läsa min bok....hmm.


Stylish a la Italia vs. Hepburn

Idag när jag promenerade längs 5th Avenue gick jag förbi Nat Sherman. En elegant och anrik tobaksaffär. Sådär härligt klassiskt back-in-the-day känsla fick man när man gick in. Allt ifrån svindyra cigarrer till specialdesignade tändare. Nu är ju fallet så att jag har alltid velat ha ett cigarett-munstycke (cigarette holder). Första gången jag fick lusten att införskaffa ett var när jag var med i ett utbytesprogram med Italienska studenter. Bodde då hemma hos en familj i centrala Milano och mamman i huset gick alltid runt med sitt cigarett-munstycke. Till och med när hon stod och rörde i sin kokande pasta. Jag tycker ju att looken är såå stylish så det finns inte. Ni som är ett fan av Audrey Hepburn vet ju att hon är ofta förknippad just med denna item.

Och tänka sig, jag köpte med mig ett munstycke ifrån affären!! Jag kände hur lyckan strömmade igenom mig. Äntligen! Som jag har letat...eller...alltid velat ha iaf. Nu fattas bara vårväder, solglasögon, en filt omkring sig, och självklart en latte. Därefter är looken klappad och klar. YAY! Men nu ska jag kila till köket och koka pasta till lunch. Jag tror inte den är lika god som den jag fick i Italien, men nästintill:)






Purple Face Day

Mitt alldeles egna uttryck. Copyright på den! Det är så kallt. En oumbärlig kyla. En purple face day helt enkelt.
Anyhow, vaknade tidigt och satte fart mot gymmet vid åtta tiden. Rätt mkt folk. Alla vill väl ha en optimal start på dagen. Själv sprang jag 40 min, sen lite styrka och ryggövningar, och till slut (my favorite) in i ångbastun. MmmM. Måste börja träna mer på vardagsmornar. Grymt skönt!

Nu har jag precis kommit hem från jobbet och en stor hög smutstvätt väntar. Tur att man har en chihuahua till assistent. Annars skulle ju det gå åt helsike! The one and only, Lola!






Waltz with Bashir

På väg hem från skolan i eftermiddags kände jag för att droppa förbi Lincoln Plaza Cinemas nere på 63rd and Broadway. Älskar den biografen. Vanligtvis visar dom lite mer independant movies, inga flamstrams filmer som många av mainstream biograferna i USA visar. Dessutom har dom en lite bättre försäljning, dvs kaffe, te, muffins, toblerone, etc. Kort och koncist, en biograf mer riktad mot den sofistikerade filmsmakaren:)

Filmen jag såg heter Waltz with Bashir. En tecknad dokumentär/spelfilm om massakern i Libanon på 80-talet. Visuellt älskade jag filmen, men i helhet höll den inte hela vägen, trots alla filmpriser världen över och goda ord från NY Times. Men jag tycker ändå den är sevärd. Filmen avslutades med autentiska filmupptagningar och fotografier. Hörde tårar trilla i biosalongen.
Go see it!



http://waltzwithbashir.com/

Cultural Sunday

Klockan har slagit 12. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen poppa iväg till MoMa. Ska möta upp mina portugisiska vänner Joao & Joao. Yes, killarna har samma namn. Lite lustigt:) Vi ska kolla in "Pour your body out" som är en av de senaste tillskotten. Ni kan läsa mer på:

http://nymag.com/arts/art/reviews/53144/

Miserabelt



Imorse vaknade jag sjukt tidigt. Kl 7.30 närmare bestämt. På en Lördag. Kunde inte somna om. Energin spratte i mig., så det blev en skål oat meal och sen poppade jag iväg till gymmet. Hade en rätt bra workout. Skulle dock behöva en PT som hjälpte mig lite med styrka. För konditionsträning klarar jag helt på egen hand. Kommer alltid lätt in i springruset och sen kan jag knappt sluta. Men styrketräning är plask pannkaka. Vi får se vad ekonomin tillåter.

Nu är det runt lunchtid. Vädret ute blev plötsligt sjukt slaskigt och snöigt. Känner knappast för att ge mig ut. Men hungrig är jag. Hur löser vi detta? Delivery!
I love NY:)

Tjing!

Svårt

Januari måste vara den värsta månad att försöka komma upp ur sängen på mornarna. Helst av allt skulle jag vilja ligga kvar här ett bra tag och bara läsa min bok. Just nu läser jag The Front Runner av Patricia Nell Warren. Handlar om en kärlekshistoria mellan en elev och hans tränare/lärare.Vissa kapitel bara ryser jag. Innerst inne väntar jag nog på att kärleken skall inträffa för mig. Så länge får jag hålla mig till godo via böcker och film:)


Torsdags outfit

Detta har jag på mig idag. Temat: Second hand fynd/street & rock style



Skinnjacka - Köpt i San Francisco (second hand butik i Height-Ashbury området)
Skjorta - H&M
Väska - Diesel
Byxor - Diesel
Skor - Yves Saint Laurent (second hand)



Hittade dessa YSL pjucks på second hand-butiken Beacons Closet i Brooklyn. Bytte in ett par gamla plagg mot dessa. Fabulous deal!

Ruggväder

Idag var ingen fin dag. Det duttade ner regn. Obehagligt och fuktigt värre. Så man känner sig riktigt ofräsch. Usch!
Anyway, när jag satt på tuben ner mot downtown denna morgon var det relativt lite folk. Plötsligt stiger en man på. Vit, gubbig, lite bum-varning, och släpandes på en vagn med godis. Han inleder med:
- Ey yo whats up everybody??? Howa ya doin'?? ( och klappar klämkäckt på en svart mans axel)
- Somebody wants some caaaandy??
He's definitely trying to be cool, hip, and black. Hysteriskt!

New Yorkers är ju generellt kända för att sällan bjuda på ett leende. Speciellt på tuben är det någon slags indirekt tävling  om vem som kan vara seriös och tröttast. Eller så är det bara så att New Yorkers har sett alla karaktärer hundra gånger om och att originalitet är en nyckel för att det där leendet skall tränga fram. Anyhow, jag hade svårt att hålla masken denna gång. Ni vet den där känslan när man vill bara garva loss men det passar verkligen inte. Smilgropsmuskeln bara kör sitt eget race. Han var rätt underhållande och fick min morgon att se snäppet ljusare ut.

Innan jobbet smet jag iväg till Korea Town för lunch. Ligger på 32 ST west of 5th Ave. Jag har ju tjatat om Koreansk mat förr, men jag vill verkligen poängtera att det är suuupergott. Och billigt. För 10 dollar fick man små förrätter, miso soppa, te, huvudrätt, och efterättsdryck. JEEZ!







'
Detta är min favvo. Bi Bim Bob. Himmelskt gott!

Självklart orkade jag inte äta allt. Så det blev att ta hem i en liten doggybag. Ekonomiskt, praktiskt, and sooo 2009!

Tjing!


Inköp i London

Denna fick jag med mig från Selfridges i London.
En nyckel-plånbok från Dior Homme med fokus på sofistikerad förvaring av nycklarna. Så nu kan både mobilen, iPoden, och insidestyget i väskan vara fria från repor och skador. Genialiskt och classy på samma gång.
Toppbetyg!


Tillbaks till vardagen

Då var man tillbaks i det stora äpplet. Känns fan bra! Som Carrie Bradshaw sa: The best thing about Manhattan is leaving it.
För när man sedan kommer tillbaka och sitter där i taxin från flygplatsen in mot stan uppkommer en mycket speciell känsla, som ofta resulterar i ett rus av lycka och ett gigantiskt leende. Må vara ett stycke kliché, men oj va skönt det är att känna så:)

Idag (måndag) var första dagen på terminen. Först ut var klassen Advertising & Promotion. Min professor heter Dr. Minkus. Hon känns bra. Väldigt krävande vad gäller uppsatser och projekt tror jag, men känner mig i behov av lite utmaning i vår så det blir finfint. Sen vart det Placement Seminar, där vi ska lära oss att skriva CV, Cover Letter, marknadsföra oss själva, etc. Mycket nyttig kurs tror jag. Vi får se hur den kursen artar sig, men föreläsarna gav ett bra och proffsigt intryck.

Lite jetlaggad fortfarande. Sådär grusig i ögonen. Så det blir en lugn måndag kväll framför TVn och datan.

Tjipp o tjupp!

G

London Pics

Ett par bilder från London.
Resten togs med Paulas kamera. Så dom lär väl inte komma än på ett tag.
Dessa får vara tillgodo så länge:)













Årsskifte i London, UK

Befinner mig för tillfället på Pope st, strax söder om Tower Bridge. Sitter i Paulas lya med en kopp te i handen och känner mig sådär klyschigt brittisk. Paula själv var tvungen och sticka iväg till jobbet tidigt imorse. Så då tänkte jag ta det ypperligga tillfället i akt att uppdatera min blogg.

Landade på Heathrow i tisdags eftermiddag. Paula skulle landa ungefär samtidigt men med en annan flight. Det var bra struligt att försöka hitta varandra. Efter desperat och förgäves ringande till hennes mobil fick vi äntligen kontakt. Hennes mobil var kaputt så hon ringde mig från en telefonkiosk. Det tog ett bra tag innan vi förstod att vi befann oss på olika terminaler, och på London Heathrow betyder det att ta tåget. Det är inte som Arlanda där man kan promenera mellan terminalerna och det är hyggligt avstånd. Till slut så möttes vi upp och slängdes oss på tuben in till London. Fju!

På tisdagskvällen tog vi det relativt lugnt. Vi gick till Marks & Spencer och handlade lite snacks och mys. Väl tillbaka i lägenheten kokade vi en kulinarisk pasta med en noga utvald burksås med en perfekt riven ost. Mums var det!
Senare kände vi att det var lite väl trist att bara hänga hemma så vi gick över till en av de lokala pubarna där vi tog varsin öl och bara satte oss ner och softade på livet. Samt spanade vi in ett par snygga brittiska boys. Jag har verkligen en thing för dom. Det blir nog så att jag flyttar hit senare:)

Onsdagen (Nyårsafton) gick vi upp tidigt. Frusna efter en extremt kall natt i rummet (nej, ingen värme fanns) fixade vi oss i ordning och begav oss mot Notting Hill. Vi hamnade på frukoststället Electra på Portobello Road. Där frossade vi i pannkakor och gröt. Är det nyår så ska man lyxa till det! Senare promenerade vi runt i Notting Hill och suktade efter alla fina lyor som finns där. *Drömde oss bort*.

På eftermiddagen bar det av mot ett givet stopp i London: Selfridges & Co. Älskar det varuhuset. Det var såklart en gigantisk rea. Upp till 75%. Helt otroligt. Retail handeln far verkligen illa. Vad jag köpte där läggs upp i ett senare inlägg:)
Sen stoppade vi på HMV och fyndade lite i filmrean. Jag köpte The Tudors serien för bara 15 pund. Snygga Jonathan Rhys Meyers spelar ju Henry, och jag som totalt gått miste om att se serien från början. Så nu blir det ett par nätter bänkade framför TVn.

VId fyra tiden var vi grymt trötta i fossingarna. Det var dags för lite mat. I all hast gick vi förbi en Koreansk restaurang i Soho. Paula och jag är ju suckers för just Koreansk mat så där vi slog vi läger. Mmmm. Korean food is the bomb!!

Efteråt begav vi oss tillbaks till lyan för att chilla.


Runt nio, efter att ha blixtfixat oss för Nyåret, så satte vi fart mot Upper st för att hitta nån trevlig restaurang. Det blev ett Turkiskt ställe som hette Gallipoli. Rätt liten och intim restaurang. Supermysigt och gott var det. Sen vart det magdansshow och hela kitet. Det var faktiskt en grym stämning på stället. När klockan slog elva så kände vi kanske att själva klockslaget skulle firas någon annanstans. Efter att gått i helt fel riktning slängde vi oss i en taxi mot Hoxton Bar. 23:49 stod vi utanför. Fju! Då det var en sjuk inträdesavgift så vi joinade crowden på Hoxton Square istället. Det var grymt! Tur att vi hade en flaska skumpa med oss. Sprut, skål och svep!

Vi pratade med ett brittiskt killgäng och hamnade på deras nyårsfest. Det blev skaka rumpa och svepa mer skumpa. Vid två-tre tiden spårade festen lite så jag och Paula kände att det var dags att lämna. Taxi, besök i nattöppna supermarketen, och sedan sängen. En väldigt lyckad men heeelt random Nyårsafton. Det är så det ska vara!
I och med att Nyår just är otroligt överskattat och failar oftast att uppfylla förväntningarna som skapas, så valde Paula och jag att köra på temat Random. Faktiskt kan jag ärligt talat säga att denna Nyårsafton var kul! För en gångs skull...:)

Bilder kommer senare!


RSS 2.0