Stockholm, Stockholm stad i världen

Klockan har slagit 3.26 AM. Tricket att komma över jetlaggen när man åker till Stockholm från New York är ju att hålla sig vaken första dagen man kommer hem. Jag lyckades ganska bra. Tog en tur på stan och kilade förbi Kicki och fick en liten update på skvallerfronten. Vid 4 tiden på eftermiddagen brast det. Jag var tvungen att krascha lite i sängen och sov ett par timmar.

Hursomhelst, kan inte sova. Ligger här i mitt gamla pojkrum och bombarderas av minnen från tonåren. Har kommit på hur fruktansvärt dålig inredningssmak jag hade när jag fixade det här rummet sist. Men jag var ju väldigt ung och naiv. Fast jag gillar ändå att rummet är sig likt. Representerar ju en del av mitt liv som TT (tasteless teenager).

Så, för att roa mig surfar jag runt på webben och läser bloggar. Just nu är min favorit denna:

bringthefuckingruckus.blogspot.com

Älskar stilen han representerar med sin blogg. Avant Garde för killar. Me like!

frustrerad..

Gaah! I hate waiting. Sitter och väntar på att min syrras iPod ska levereras hem till mig. Eftersom det krävs en signatur måste jag sitta hemma och vänta. Jag är så otroligt rastlös. Behöver kila ut och röra på mig. Men jag får helt enkelt vänta vidare..
Måste hinna med att klippa mig också.

Imorgon ska det julshoppas. Både till mig själv och familjen. Fick en jul bonus från jobbet, så det var trevligt! Sen på lucia kvällen är jag och mina roommates bjudna till ett Holiday Party hemma hos chefredaktören från nån travel magazine. Var ju där förra julen, men då blev ju jag lite vääl lullig. Så jag är glad att jag får en chans till;)

Såg filmen Milk igår. Herrejesus, tårarna rann var tionde minut. My people fought for something!! Kände stoltheten i bröstet...fick sådan lust att bara hoppa in i filmen och joina crowden. Sean Penn gjorde en makalös prestation som Harvey Milk. Det blir nog en Oscar för honom. SE DEN!!

Annars är det ett antal filmer jag ska se innan jag åker hem till Stockholm över jul:

Revolutionary Road
The Reader
Doubt
Changeling
Australia
Twilight

Det blir intensivt!!! Men jag ska klara det!


with you is where I'd rather be...

Idag har varit en såndär dag då det är svårt att få ett leende på läpparna att visa sig. Man är inte överdrivet sorgsen och inte spralligt glad..mer eller mindre disträ skulle jag vilja säga. Tycker jag ofta fått den känslan på senare tid. På något saknar jag den gamla Gustav som jämt var glad och hög på livet. Skrattattackerna på högstadiet och flamset på gymnasiet. Är det såhär det ska vara att växa upp?

Pratade med Paula på skype länge ikväll. Det lyfte upp faktiskt! Vi ska ha det riktigt skoj i London på nyär. Läntar så!

Efter samtalet kilade jag iväg till McDonalds på hörnan a.k.a. homeless-hi-I-have-no-teeth-hang-out. Proppade i mig två cheeseburgare och satt och spanade på alla ointressanta individer. Plötsligt börjar en kille i personalen börja dansa pole-dans mot handtaget till nödutgången. Då kom Gustavs skrattattack tillbaka. Jag behöver fler sådana människor i mitt liv. Som bara är sig själva fullt ut och bjuder på sig själva. Skulle behöva få tillbaka det självförtroendet nämligen.

Nu har jag precis tagit ett varmt ångbad med ljus samtidigt som Brandys nya skiva går varm på iPoden.
Favvospåren hittils är: Long Distance, True, Human och Piano Man.

So long...

Bday weekend

Helgen har varit givande på många sätt och vis. Fick färdigt min research paper. Pju. Gud vad ångestladdat det var denna gång. Ibland blir det bara ett konstant svart moln över vissa inlämningar. Aja, nu är det över!

I lördags var det födelsedagsparty för min roommate Gus. Han hade fått låna en penthouse lägenhet nere på Mercer Street. Kan ju meddela att den var suuperfab! En privat rooftop med 360 grader utsikt över hela Manhattan. Gus väljer sina vänner noggrannt haha! Hela 24 år..time goes fast.

Söndagen spenderades mer eller mindre i sängen. Sen vart det afternoon Starbucks med Pauliina. Slog till på att bli medlem i Starbucks Gold Club. Räknade ut att jag vinner på att vara medlem om jag dricker minst 70 soya latte per år. Ja det var ju ett lätt svar: PIECE OF CAKE! Jag lider ju av Starbucksia..som resten av Manhattan.

På kvällen vart jag inbjuden på Gus andra födelsedagsfirande. Denna gång bara några nära vänner och hans chef och ett par kollegor från hans jobb. Middagen tog plats på Mr. Chow på E 57th ST. En smakupplevelse utöver det vanliga milt sagt. Det var så gott så att jag nästan trillade av stolen. Helt fantastiskt! Men notan var ju inte liten.....

Idag efter jobbet kilade jag förbi skomakaren och hämtade upp mina boots. Så länge som jag väntat. Men skall man lämna in dom på Leather Spa på 55th ST mellan 5 och 6 ave får man räkna med lite extra väntetid. Väldigt populärt ställe. Men resultatet är världsklass. Tummen upp!



Fredag

Ja, då var det återigen fredag. Lite uppdatering angående vad som hänt i veckan. I måndags skedde något jag inte väntat mig. Jag var helt chockad. Jag och Ebba blev bjudna av en våra promoters att komma med till Tenjune i tisdags och fira Britney Spears födelsedag. Jag trodde inte det var sant. Ärligt talat.

Väl där var det sjukt hypat. Polisbilar och paparazzi stod och bevakade ingången. Vi missade Britneys egna entré tråkigt nog. Så hon var redan inne och shakeade ass?! Aja, efter restaurangbesök försökte vi tränga oss igenom crowden och komma in till Tenjune. Tyvärr, så blev det inte så. Till mesta dels, tror jag, pga att vår promoter bjudit med på för tok många personer denna kväll. Jag menar, vem tackar nej till något sånt här?!

Eftersom det var något kallt och packat med folk, så valde jag och Ebba att ge upp och sätta oss i en taxi. Så det blev en rätt tidig kväll. Vet inte riktigt om jag var besviken eller inte. Att bara bli inbjuden till något sådant här var bara så overkligt för mig. Så jag kunde aldrig riktigt ta in det helt och bygga upp förväntningar. Även om jag var allt bra sprallig timmarna innan.

Kort och koncist. Denna gång blev man inbjuden. Nästa steg är att faktiskt lyckas ta sig in. Och bara det faktum att Britney väljer ha ett litet födelsedagskalas på den klubben jag ofta besöker. Ett halvt score tycker jag det är värt!

Annars har veckan flytit på. Har smått ångest för en research paper som ska in på måndag morgon. Men det ska väl gå vägen tror jag. Man måste bara ta sig själv i kragen helt enkelt. Åh eftersom jag alltid sparar allt till sist, så betyder detta att jag kommer sitta mer eller mindre fastkedjad vid laptopen i helgen. Varför lär man sig aldrig?

Gun shoe shot

Satt och browsade Chanel kollektionen. I came across this ultra fabulous shoe haha


RSS 2.0